Home page - Wensen - ouders & grootouders

Wensen voor voor ouders en grootouders voor hun robijnen bruiloft

Wanneer ouders of grootouders veertig jaar getrouwd zijn is dit voor de kinderen en kleinkinderen een mooie gelegenheid om hun liefde voor het paar uit te spreken in een gelukswens. Zo'n robijnen huwelijk is wel een felicitatie waard.

Een gelukswens of felicitatie van de kinderen of kleinkinderen zal zeer persoonlijk en emotioneel zijn. Er zal liefde en respect uitgesproken worden voor het bruidspaar en dankbaarheid voor het gezinsleven. Deze felicitaties kunnen romantisch zijn, traditioneel of gewoon mooi en lief. Niet formeel en ook geen grappen of ironie. Dat is niet op z'n plaats.

Om de kinderen en kleinkinderen van de veertig jaar getrouwde ouders of grootouders op weg te helpen hebben we een aantal suggesties verzameld. Zo kan het robijnen bruidspaar op gepaste wijze gefeliciteerd worden met hun jubileum. Gebruik de suggesties als inspiratiebron voor een mooie huwelijkswens.

Tips voor felicitatieteksten voor ouders en grootouders:

Lieve ouders,
Veertig jaar zijn jullie nu getrouwd
Veel ging goed en weinig fout
Wij zijn trots op onze ouders
Zij namen heel veel op hun schouders
Wij zijn jullie daarvoor dankbaar
En wensen jullie nog veel geluk met elkaar!

Van harte gefeliciteerd met jullie 40-jarig huwelijksjubileum! Geniet van deze dag en van elkaar. Nog vele jaren samen toegewenst!

Lieve ouders, van harte gefeliciteerd en nog veel geluk samen in de komende jaren, in goede gezondheid!

De liefste vader en moeder zijn 40 jaar getrouwd. Dat moet gevierd worden! Als kinderen zijn wij jullie dankbaar voor alles wat jullie ons hebben gegeven in het leven. Jullie zijn een voorbeeld en inspiratie voor ons en wij hopen jullie nog heel lang bij ons te mogen hebben.

Een eenheid op elk gebied, dat is hoe ik jullie zie lieve papa en mama. Vandaag zijn jullie 40 jaar getrouwd en al bijna even lang een stralend voorbeeld voor mij. Samen sterk en onoverwinnelijk!
Gefeliciteerd en nog vele jaren samen gewenst!
Jullie liefhebbende dochter

Papa en mama,
Dank voor alle goede raad,
dank voor een heerlijke jeugd en
dank dat ik ben wie ik ben.
Ik dank jullie ook omdat ik,
met dit 40-jarig jubileum als voorbeeld,
het geheim van een goed huwelijk ken.

Robijnen zijn rood, viooltjes zijn blauw,
40 jaar geleden beloofden jullie elkaar eeuwige trouw.
Die belofte hield stand, dat bewijst deze dag
waarop ik jullie met heel mijn hart feliciteren mag.
Dikke kus, jullie zoon

Samen leven, samen lachen, samen vechten en samen verliezen: alles doen jullie samen en dat al 40 jaar lang! Natuurlijk zijn er ook vele obstakels geweest tijdens dit huwelijk maar de kracht van jullie liefde heeft alles overwonnen. We zijn trots op jullie lieve ouders! De kinderen